Kuvendi i Shqipërisë miratoi ditën e sotme kërkesën e SPAK-ut që të arrestojë deputetin Arben Ahmetaj.

Me 117 vota pro dhe 3 abstenim, deputetët autorizuan SPAK-un që të ushtrojë edhe kontroll në banesën e ish-zv/kryeministrit Ahmetaj. Deputetët që abstenuan janë Fatmir Mediu, Agron Duka dhe Vangjel Dule.

Në një kërkesë, Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar iu drejtua Kuvendit ku kërkonte autorizimin për arrestimin dhe kontrollin e banesës së Ahmetajt.

Mbi ish-zv/kryeministrin rëndojnë 3 akuza: pastrim parash, korrupsion pasiv në 6 raste dhe pastrim i produkteve të veprës penale.