HANNAH BLEAU

 

Gati tre të katërtat e votuesve Republikanë besojnë se GOP duhet të jetë “më shumë si ish-Presidenti Trump” që të ecë përpara, tregoi një studim i Rasmussen Reports i lëshuar të Enjten.

Debati ka vazhduar të rritet midis Republikanëve në lidhje me drejtimin që duhet të shkojë partia pas presidencës së Trump. Këtë javë, Trump kritikoi Udhëheqësin e Minoritetit të Senatit Mitch McConnell (R-KY), i cili është midis politikanëve që përpiqen të ecin në kufirin midis qetësimit të bazës GOP pro-Trump dhe rifillimit të biznesit si zakonisht në qarqet e establishmentit.

“Partia Republikane nuk mund të respektohet ose të jetë kurrë e fortë me‘ liderë ‘politikë si senatori Mitch McConnell në krye të saj, “tha Trump në një deklaratë. Ndërsa McConnell nuk votoi për të dënuar Trump, por ai ia vuri fajin presidentit në një fjalim të Shtunën. Favorizimi i tij qëndron tek 18 përqindshi, tregoi një sondazh i fundit i Politico / Morning Consult.

Sondazhi i fundit i Rasmussen, i marrë nga 16-17 Shkurt, 2020, midis 1.000 votuesve të mundshëm të SH.B.A., tregoi se establishmenti Republikan ende ka një problem, pasi shumica e votuesve Republikanë besojnë se partia duhet të vazhdojë të ndjekë rrugën e pershkruar nga ish-presidenti.

“Ndërsa Partia Republikane riorganizohet duke shkuar përpara, a duhet të jetë më shumë si ish-Presidenti Trump apo më shumë si një anëtar i nivelit mesatar GOP i Kongresit?” pyeti sondazhi.

Në të gjithë bordin, një shumicë votuesish të mundshëm, 45 përqind, thanë se partia duhet të ishte “më shumë si ish Presidenti Trump”, krahasuar me 42 përqind që thanë se duhet të ishte “më shumë si anëtari mesatar i GOP i Kongresit”. Ndër Republikanët në mënyrë specifike, 72 përqind thonë se partia duhet të jetë më shumë si Trump, krahasuar me 20 përqind që thanë se duhet të ishte më shumë si një anëtar i Kongresit GOP. Një shumicë votuesish të paangazhuar me asnjërën nga partitë kryesore politike gjithashtu tregoi që GOP duhet të ishte më shumë si Trump qe te ece përpara, 44 përqind në 39 përqind që nuk ishin dakord.

Veçanërisht, 65 përqind e Demokratëve besojnë se Partia Republikane duhet të jetë “më shumë si anëtari mesatar i GOP i Kongresit”.

Kur u pyetën për të zgjedhur midis deklaratave “Donald Trump është ende lloji i liderit për të cilin Partia Republikane ka nevojë” dhe “Republikanët duhet të largohen nga trashëgimia e Donald Trump”, 73 përqind e Republikanëve zgjodhën të parën.

Marzhi i gabimit të sondazhit është +/- 3 përqind.

VERITAS.COM.AL