Parlamentari konservator Philip Lee ka dezertuar duke kaluar te Liberal Demokratët para mbylljes së debatit mes rebelëve të Tory dhe kryeministrit Johnson mbi Brexit.

Zoti Lee, parlamentar i zgjedhur për  Bracknell, zuri vend te ulëset e opozitës ndërsa kryeministri po mbante fjalimin para Dhomës së Përfaqësuesve.

Dezertimi i tij do të thotë se Boris Johnson nuk ka më maxhorancën e Përfaqësuesve.

Ai tha se qeveria po ‘vazhdon të dëmtojë Brexit Brexit-in në një rrugë të pa principtë’, duke vendosur jetët dhe mjetet e jetesës në rrezik.

Duke folur para Përfaqësuesve, zoti Johnson iu tha parlamentarëve se ai donte një dalje të negociueshme nga BE dhe insistoi se ishte ‘momenti real’ prapa bisedimeve.

Por ai tha se planet e rebelëve të parlamentarëve të Tory për të kaluar legjislacionin në fakt duke bllokuar një dalje ( nga BE)  pa marrëveshje në 31 tetor, ‘do të shkatërrojë çdo shans për negocimin e një marrëveshjeje të re’.

Nëse rebelët ia dalin në qëllimin e tyre, ai tha se kjo mund ta detyrojë që të shkojë në Bruksel për ‘të kërkuar për një tjetër vonesë pa caktim’ për Brexit, që që ‘kurrë’ nuk do ta bëj- tha Johnson.

“Kjo është fatura e rrethimit të Corbyn. Kjo do të thotë të ngremë lart flamurin e bardhë’, shtoi ai.

Veritas.com.al/