Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave i ka dhënë Çmimin Nobel në Kimi tre shkencëtarëve: Jacques Dubochet, Joachim Frank dhe Richard Henderson.

Ata analizuan biomolekulat përmes ngrirjes. Kjo teknologji e freskët e mikroskopit ka revolucionarizuar biokiminë.

Falë tyre së shpejti mund të kemi imazhe të detajuara të qelizave komplekse të jetës.

Tre shkencëtarët e kimisë  kanë thjeshtëzuar dhe përmirësuar imazhin e biomolekulave dhe falë punës së tyre, çdo cep i fshehur i një qelize do të mund të hulumtohet.

Veritas.com.al/