Presidenti i Turqisë ka kërcënuar se do të rifillojë një sulm tjetër në veri-lindje të Sirisë paçka se luftëtarët Kurdë janë tërhequr nga kufiri para mbarimit të armëpushimit.

Deri 1,300 anëtarë të Ushtrisë se reparteve të Mbrojtjes së Popullit janë akoma që duhet të tërhiqen para orës 22:00 (19:00 GMT) të ditës së sotme e Marte, paralajmëroi Recep Tayyip Erdogan.

Trupat turke dhe rebelët aleatë Sirianë sulmuan në 9 tetor për të hyrë rreth 32 km  (20-mile) thellë në “zonën e sigurt” në Siri.

Zoti Erdogan ra dakord për të pushuar ssulmet javën e kaluar sipas një kërkese nga Shtetet e Bashkuara.

Koalicioni multinacional i udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara të organizuar në YPG me qëllim që të luftojnë militantët e Shtetit Islamik (IS) në Siri gjatë katër a pesë vjetëve të fundit, nga qeveria turke janë quajtur si ‘organizata terroriste të lidhura me grupet rebele Kurde’që luftojnë në Turqi.

Ofensiva Turke nisi pas presidenti Trump urdhëroi trupat e Shteteve të Bashkuara ë të lënë zonën kufitare- vendim ky që mori shumë kritika.

Veritas.com.al/