KURT ZINDULKA

Nigel Farage thuhet se është i vendosur të rilancojë  Brexit Party  si Reform Party, sipas tabloidit Britanik të Sunday Express, pasi frika ngrihet mbi aftësinë e Boris Johnson për të siguruar një Brexit tamam.

Partia që po lulëzon fillimisht ka filluar të arrijë tek deputetët e pakënaqur nga Tory për rekrutim, filloi bisedimet me një firmë për marrëdhënie me publikun dhe po përgatitet të qëndrojë të paktën me një kandidat në zgjedhjet e ardhshme.

“Telefonat kanë qenë duke gjëmuar, qindra e-maile në ditë nga votuesit e zemëruar të Tory, donacione që derdhen, po lutemi për zgjedhje të reja në [një] sede  te Tory-t mendo qe do fitojmë një dhe po përgatitemi, dhe aktualisht po vendosim se kush do të jetë , “tha një Insajder i Partisë Brexit për Sunday Express.

Lancimi i Partisë Brexit me pamje të re vjen pasi LBC Radio vendosi të mos rinovojë kontratën e Z. Farage, pas fjalëve të tij qe krahasuan Black Live Matter me Talibanët mbi ngjashmëritë e tyre ikonoklastike në shkatërrimin e monumenteve historike.

“[Unë] jam duke parë dhe duke pritur. Mungesa e lidershipit nga qeveria jonë ka qenë e keqe. Miliona votues të Konservatoreve duan të shohin ndonjë kurajo morale, jo frikacakllëkun aktual përballë Marksizmit Anarkik, “tha Z. Farage.

Ish-eurodeputeti i Partisë Brexit Ben Habib tha për partinë e re: “Asnjëherë nuk u larguam. Problemi është se Partia Konservatore nuk është vërtet konservatore. ”

“Njerëzit janë shumë të shqetësuar për atë që po ndodh me Brexit. Është mirë që ata nuk do ta zgjasin periudhën e tranzicionit, por askush nuk mund të jetë i sigurt se nuk do të ndodhë derisa të mos largohemi siç duhet, “paralajmëroi Habib.

Ndërkohë, dëgjojmë qeverinë tani duke thënë se dëshiron bisedime të përshpejtuara në qershor dhe korrik. Çfarë po presin? Sa herë u duhet qe BE t’u thotë atyre se Britania duhet të nënshkruajë rregullat e saj të padrejta në fushën e konkurencës? ” pyeti ai.

“Qeveria duhet të ndjekë rregullat e Organizatës Botërore të Tregtisë.”

Zoti Farage regjistroi emrin e partisë së re në dhjetor, duke paralajmëruar në kohë që ai besonte se vendi do të zhytej “përsëri në krizë” nëse Johnson ndjek një strategji të dobët tërheqjeje.

Në atë kohë, Z. Farage tha që Reform Party jo vetëm që do të vinte si qëllim të saj sigurimin e Brexit, por gjithashtu do të përpiqej të sjellë ndryshime strukturore në mënyrën se si vepron politika në Britani.

“[Partia Brexit] do të duhet të ri-formohet në Partinë e Reformës; do të duhet të bëjnë fushatë për të ndryshuar politikën për mirë, të heqin qafe Dhomën e Lordëve, të ndryshojnë sistemin e votimit, “tha Farage në dhjetor.

Javën e kaluar, ai akuzoi qeverinë për kryerjen e “tradhtisë së saj” të parë të Brexit pasi dolën raporte se qeveria ka hequr planet për të imponuar kontrolle të plota kufitare për mallrat pas largimit nga Bashkimi Doganor i BE në fund të periudhës së tranzicionit të Brexit në 1 Janar. Farage ka bërë fushatë për të lënë Bashkimin Evropian për më shumë se njëzet vjet, nisi Partinë Brexit në Prill të vitit 2019. Partia arriti sukses në zgjedhjet e saj të para, duke dominuar zgjedhjet e Parlamentit Evropian në maj të vitit të kaluar dhe duke fituar 29 vende, më shumë nga çdo parti.

VERITAS.COM.AL