Studentët e Universitetit të Harvard-it do të kenë mundësinë të zgjedhin gjuhën shqipe për të studiuar.

 Lajmin e ka bërë të ditur Faton Limani, administrator në Departamentin e Letërsisë Krahasuese në Harvard.

“Sot kam kënaqësinë të ndaj me ju një lajm shumë të gëzueshëm në lidhje me gjuhën tonë shqipe. Në bashkëpunim me bashkatdhetaren dhe kolegen Eva Stathi – Misho kemi arritur të prezantojmë lëndën e gjuhës shqipe si lëndë zgjedhore për herë të parë në Universitetin e Harvardit për të gjithë studentët e të gjitha niveleve”, shkruan Limani.

 

Sipas tij, kursi i gjuhës shqipe do të ofrohet gjatë gjithë vitit në tre nivele – njohuri elementare, njohuri ndërmjetëse dhe nivel i avancuar në Departamentin e Letërsisë Krahasuese.

 

Popullariteti i gjuhës shqiptare në Harvard

Gjatë vitit akademik 2019-2020, Universiteti i Harvard-it dha pesë diploma bachelor në gjuhët sllave, baltike dhe shqipe.

Për shkak të kësaj, shkolla u rendit në numrin 17 në popullaritet nga të gjitha kolegjet dhe universitetet që ofrojnë këtë diplomë.

Në vitin 2020, katër studentë kanë marrë titullin master në gjuhën sllave, baltike dhe shqipe nga Harvard-i.

Kjo e bën atë shkollën e gjashtë më të njohur për kandidatët për master në gjuhën sllave, baltike dhe shqiptare në vend.

Përveç kësaj, katër studentë morën gradën e doktoraturës në gjuhën sllave, baltike dhe shqipe në vitin 2020, duke e bërë shkollën shkollën e dytë më të njohur në Shtetet e Bashkuara për këtë kategori studentësh.