Izraeili thotë se po kryen evakuimin e anëtarëve të gruppit të mbrojtjes civile  Helmetave të Bardha nga zonat e luftës në jug- perëndim të Sirisë.

Forcat Izraelite të Mbrojtjes (IDF) tanë se kishin vepruar në kuadër të kombeve të Europës dhe Shteteve të Bashkuara.

Afërsisht 800 persona janë evakuar gjatë natës për në Jordani përmes LArtësive Golan të oukpuara nga Izraeli.

Helmetat e Bardha e përshkruajnë veten si forca të punës vullnetare që  veprojnë në ruajtje të popullit në zonat Siriane të luftës.

Mbështetësit e presidentit Bashar al-Assad, dhe Rusia aleate, thonë se Helmettta e Bardha mbështesin rebelët dhe gjithashtu kanë lidhje me grupet xhihadiste.

Veritas.com.al