Dy individë janë akuzuar nën akuza për mashtrime të shumta të  votuesve pasi dyshohet se kanë paraqitur aplikacione mashtruese për regjistrimin e votuesve në emër të të pastrehëve, sipas Zyrës së Prokurorit të Qarkut të Qarkut Los Angeles.

Raportet e NBC 4:

Carlos Antonio De Bourbon Montenegro, 53, dhe Marcos Raul Arevalo, 34, u akuzuan në një kallëzim penal për 41 akuza të paraqitur javën e kaluar. Dyshja përballet me akuzë për konspiracion duke kryer mashtrim të votuesve, tetë akuza të mashtrimit të votuesve, katër akuza të prokurimit dhe ofrimit të një instrumenti të rremë ose të falsifikuar dhe katër akuza për kundërvajtje për ndërhyrje në një transferim të shpejtë të një deklarate të përfunduar, sipas Los Angeles County- Zyra e Prokurorit të Qarkut. Montenegro po përballet gjithashtu me 10 akuza shtesë të mashtrimit të votuesve, shtatë akuza të prokurimit dhe ofrimit të një instrumenti të rremë ose të falsifikuar, dy akuza të dëshmisë së rreme dhe pesë akuza për shkelje të ndërhyrjes me një transferim të shpejtë të një deklarate të përfunduar.

Montenegro paraqiti mbi 8,000 aplikacione mashtruese të regjistrimit të votuesve midis korrikut dhe tetorit të këtij viti, sipas zyrës së prokurorit të rrethit. Për më tepër, Montenegro dyshohet se ka falsifikuar, “emrat, adresat dhe nënshkrimet në letrat e nominimit nën fajësimin e dëshmisë së rreme për të kandiduar për kryetar bashkie në qytetin e Hawthorne.”

Montenegro përballet me një dënim maksimal prej 15 vjet burg, ndërsa Arevalo përballet me deri në shtatë vjet burg.

Çështja mbetet nën hetim, raporton NBC 4.

VERITAS.COM.AL