Kremlini ka dërguar më shumë se 400 mercenarë të paguar nga Rusia në Kiev me misionin për të vrarë presidentin ukrainas Volodymyr Zelenskyy, sipas një raporti.

Wagner Group, një kompani ushtarake private ruse e akuzuar për bashkëpunim të fshehtë me qeverinë ruse, fluturoi me mercenarë nga Afrika në Kiev rreth pesë javë më parë, raportoi The Times e Londrës.

Detyra e tyre ishte të prisnin kokën e qeverisë së Zelenskyy dhe të përgatisnin terrenin që Moska të merrte kontrollin në këmbim të shpërblimeve të bukura financiare, sipas gazetës.
Qeveria ukrainase mori për herë të parë inteligjencë të shtunën në lidhje me mercenarët rusë, raportoi The Times. Disa orë më vonë, një shtetrrethimi u zbatua në Kiev nga ora 17:00. deri në orën 08:00 efektive për të paktën 36 orët e mëpasshme, “për mbrojtje më efektive të kryeqytetit dhe të sigurisë së banorëve të tij”.