Kryetari i Grupit të Grupit të Dhomës së Lirisë Andy Biggs (R-AZ) dhe Rep. Matt Rosendale (R-MT) kërkuan rrëzimin e Rep. Liz Cheney (R-WI) si kryetare e Konferencës Republikane të Dhomës së përfaqësuesve të Martën mbrëma pasi doli në favor të fajësimit të Presidentit Donald Trump.

“Nuk ka pasur kurrë një tradhti më të madhe nga një President i Shteteve të Bashkuara dhe zyrës së tij ndaj betimit në Kushtetutë,” tha Cheney në një deklaratë të martën, duke njoftuar mbështetjen e saj për fajësimin e Trump.

Njoftimi u denoncua menjëherë nga konservatorët e Dhomës si Rep. Matt Rosendale dhe Rep. Andy Biggs (R-AZ), kryetari i Grupit të Grupit të Lirisë së Shtëpisë.

“Kur Përfaqësuesja Cheney doli për fajësim sot, ajo dështoi të konsultohet me Konferencën, nuk arriti të respektojë frymën e rregullave të Konferencës Republikane dhe injoroi preferencat e votuesve Republikanë,” tha Rosendale në një deklaratë të martën.

“Ajo po dobëson konferencën tonë në një moment kyç, gjë që e bën për përfitime personale politike dhe është e papërshtatshme për të udhëhequr. Ajo duhet të tërhiqet si Kryetare e Konferencës. ”

VERITAS.COM.AL