Kryetarja e Dhomës së Përfaqësuesve të Demokratëve, Nancy Pelosi (D-CA) tha të shtunën se vazhdimi i një hetimi për kundër Presidentit Donald Trump ka vlerën e humbjes së maxhorancës për Demokratët.

Sapo u shfaq në tribunën e Tribune Fest në Texas, Pelosi deklaroi se për Kongresin është më e rëndësishme mbajtja e një përgjegjësi nga presidenti se sa mbajtja e pushtetit në dhomën e ligjeve.

“Punë e madhe” u përgjigj Pelosi kur e pyetur nga  CEO i Tribunës, Evan Smith, nëse ajo fsheh ndonjë ‘ ankth’ mbi mundësinë e Demokratëve për të mbajtur Kongresin nëse kërkesa për impeachment shkon bosh.

“Përgjegjësia jonë e parë është që të mbrojmë dhe të ruajmë Kushtetutën e shteteve të Bashkuara”, tha kryetarja.

“ Njerëzit thonë se ju do të merrni rrezik politik duke e bërë këtë”, por ajo vazhdoi. “Kjo nuk ka rëndësi, Sepse ne nuk mund të kemi një president të Shteteve të Bashkuara duke minuar betimin e tij, duke minuar sigurinë tonë kombëtare, dhe duke minuar integritetin tonë të zgjedhjeve”, tha Pelosi.

Veritas.com.al/