Parlamentit Europian miraton progres raportin për fillimin e negociatave të Shqipërisë me Bashkimin Europian.
Me 66 vota pro, 4 kundër dhe 3 abstenim eurodeputetët vlerësojnë angazhimin e palëkundur të Shqipërisë për integrimin europian dhe shprehin mbështetje e qartë për transformimin demokratik të vendit për anëtarësim në BE.
Parlamenti Europian u kërkon vendeve anëtare që në qershor të votojnë PRO negociatave për anëtarësimin e Shqipërisë. Ky është superlajmi që mori sot Rama ndërsa në kryeministri ka mbërritur zarfi me “dritën jeshile” drejt Europës.