Ministri i Mbrojtjes i Polonisë thotë se kombi e fitoi lirinë nga luftëtarët anti- komunistë që nuk i lëshuan armët pas Luftës së Dytë.

Ministri Antoni Macierewicz foli të Mërkurën (sot) në ceremoninë në nderim të ushtarëve të ushtrisë së fshehtë “Home Army” që luftuan Nazizmin Gjerman gjatë Luftës dhe vazhdojnë betejën e  tyre pas vitit 1945 kundër regjimit komunist që iu imponua atëherë edhe Polonisë.

Shumë luftëtarë polakë ishin arrestuar dhe pushkatuar nga regjimi komunist, i cili edhe i hoqi nga libri i historisë.

Kur koha e komunizmit mbaroi në 1989, vendi kërkoi që të përtërihet memoria për ta.

Macierewicz tha se falënderonte të ashtuquajturit “ ushtarë të mësuar në kurse”, Polonia tani ndërton dhe zhvillon ushtrinë e vet.

Kryeministre Beata Szydlo, gjitashtu tha ushtarët ishin ushtruar përmes një patriotizmi të vërtetë.

/Veritas.com.al/