Qeveria britanike i kërkoi grupimit të partive konservatore në Parlamentin Europian  (MEP) që të distancohen nga kryeministri hungarez, Viktor Orbánpasi kishin votuar njëzëri kundër vendosjes së sanksioneve mbi Hungarinë, sipas mesazheve të rrjedhura nga WhatsApp dhe të siguruara nga zbulimet e BuzzFeed.

Numri 10 e bëri ndërhyrjen pasi anëtarët konservatorë të Tory në parlamentin Europian votuan kundër aktivizimit të Artikullit 7, i cili mund të rezultojë në sanksione ose në humbjen e të drejtës së votës kundër Hungarisë, ditën e Mërkurë në mëngjes.

Veritas.com.al/