Kryeministri Edi Rama ka postuar një fotoalbum me momentet më të veçanta nga pritja e lidervëe të Bashkimit Europian dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor në Tiranë.  Rama e ka konsideruar si një ngjarje të paharrueshme në historinë e marrëdhënieve ndërkombëtare të Shqipërisë.

“Mirëmëngjes, dhe me fotoalbumin e një ngjarjeje të paharrueshme në historinë e marrëdhënieve ndërkombëtare të Shqipërisë, ju uroj një ditë të mbarë”-shkruan Rama në facebook.

Ditën e djeshme, Rama priti liderët e 27 vendeve të Bashkimit Europian dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor në samitin e përbashkët të organizuar në Tiranë. Gjatë samitit, u firmosën një sërë marrëveshjesh duke nisur nga ajo për heqjen e tarifave ‘Roaming’ mes BE dhe Ballkanit Perëndimor, tek siguria kibernetike, sektor për të cilin do të investohet edhe më shumë nga Bashkimi Europian për të pasur një parandalim të sulmeve.

I vetmi prej liderëve të BE-së që mungoi në samit, ishte kryeministri i Spanjës, Pedro Sanchez i cili nëpërmjet një letre drejtuar kryeministrit Rama, ka shprehur se nuk mund të ishte i pranishëm për shkak se në vendin e tij ditën e djeshme festohej Dita e Kushtetutës.

Ndërsa një nga risitë e veçanta të një samiti të këtij niveli ishte koncerti me valle popullore shqiptare që u mbajt për t’i njohur liderët europianë më shumë me traditën shqiptare.