Afërssisht 31 milion shikues panë live në televizion Inaugurimin e presidentit Donals Trump, shifër që është më e ulët se numri i shikuesve në inaugurimin e parë të presidentit të parë me ngjyrë, Obama; dhe shumë më tepër se çdo president tjetër që nga inaugurimi i presidentit Reagan.

Kështu raporton kompania e matjes së shikueshmërisë, Nielsen.

Matja e shikueshmërisë është bërë për 12 kanale transmetimi dhe rrjete kabllore, në një mesatare prej orës 10 a.m. to 6 p.m. EST – shifër kjo që tejkaloi edhe shikueshmërinë në inaugurimin e George W. Bush dhe të babait të tij, George H.W. Bush- të marrë së bashku..

Vetëm Reagan ka tërhequr një audiencë inauguruese më të madhe se kj: 42 million shikues.

/Veritas.com.al/