SpaceX, NASA, astronautët po bëjnë përgatitjet përfundimtare: ‘Ne jemi duke shkuar drejt lëshimit’
SpaceX është duke bërë përgatitjet përfundimtare për misionin e së mërkurës Demo-2 për të lëshuar astronautët e NASA-s nga toka Amerikane për herë të parë që nga viti 2011. Një raketë SpaceX Falcon 9 dhe anija Crew Dragon do të transportojnë astronautët Doug Hurley dhe Bob Behnken në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor në Misionin historik.

Administratori i NASA-s, Jim Bridenstine tha që ai i testoi të dy astronautët të hënën dhe u tha atyre, “” Nëse doni që unë të ndaloj këtë gjë për ndonjë arsye, thuajeni këtu. Unë do ta ndaloj atë në një sekondë nëse dëshironi që unë ta bëj. ‘ Ata të dy u kthyen dhe thanë: “Ne do të nisemi”.

VERITAS.COM.AL/