Kandidati Republikan për President tha në një forum se presidenti Rus “ka qenë një lider shumë larg se presidenti ynë (Obama) ka qenë”.

Kjo erdhi në të njëjtën ditë kur shefi i Pentagonit akuzoi Rusinë se po mbjell farën  e një destabiliteti global.

Zonja Clinton, ndërkohë, mbrojti arsyetimin e saj pavarësisht skandaleve të saj me Email-et.

Kandidatët për Shtëpinë e Bardhë u shfaqen kurriz për kurriz në skenë n ë një segment gjysmë ore në Intrepid Air dhe Sea Museum në Nju Jork të Mërkurën në mbrëmje.