Presidenti Donald Trump ka arritur në Bruksel për samitin e NATO-s ku ka dëgjuar si një zile në vesh një paralajmërim të zymtë nga Presidenti i Këshillit të BE, Donald Tusk.

PAra kësaj vizizte, zoti Trump goditi BE me luftën e tregjeve dhe aleatët e tij në NAto për dështimin në shpenzimet e duhura për mbrojtjen.Shumë vende të NATO-s, të cilat pritet që ne t’i mbrojmë, janë jo vetëm me pagesa minimale deri në 2% të buxhetit, për mbrojtjen (që është i ulët) po janë gjithashtu fajtorë për shumë vite të pagesave që buk janë kryer”, shkroi ai në Twitter teksa avioni ndodhej në ajër. ” A do ta rimbursojnë ata Amerikën?!”, pyet zoti Trump.

Liderët e 28 shteteve anëtare të NATO-s po presin për një shfaqje uniteti pavarësisht nga tensionet e zymta që duket se kanë prekur Aleancën.

Veritas.com.al/