Charles Creitz | Fox News

Tucker Carlson hapi edicionin e së hënës të “Tucker Carlson Tonight” me një diskutim mbi popullaritetin e lëvizjes Black Lives Matter, duke e përshkruar atë si partinë e parë politike që nuk mund të kritikohet pa pasoja profesionale apo personale

Mediat, në mbulimin e tyre të pamëshirshëm, zakonisht e përshkruajnë Black Lives Matter si një grup aktivist ose lëvizje proteste,” tha hosti. “Por ky është mashtrim nga shfaqja. Black Lives Matter nuk është një koleksion i marshuesve me shenja. Nuk është një lobim politik konvencional si Planned Parenthood ose NRA … Po punon për të rimarrë vendin dhe më pas për ta kontrolluar atë. Është një parti politike.

“Që nga sonte, Black Lives Matter mund të jetë partia e vetme më e fuqishme në Shtetet e Bashkuara,” pohoi Carlson. “Askush nuk e thotë këtë me zë të lartë, por politikanët e kuptojnë atë në mënyrë të përsosur. Nëse asgjë tjetër, ata e kuptojnë pushtetin – ata mund ta nuhasin atë që larg. Kjo është arsyeja pse ata janë gati të përkulen para Black Lives Matter ”

Hosti theksoi se Republikanët, si edhe Demokratët, janë përkulur para partisë së re, me askënd tjetër përveç senatorit Mitt Romney, R-Utah, duke marrë pjesë në një marshim proteste javët e fundit.

“Udhëheqësit Republikanë mburren për bindjet e tyre të forta konservatore, por kryesisht ata thjesht duan të jenë në ekipin fitues, çfarëdo qoftë ajo,” tha Carlson. “Kjo është arsyeja pse ata ndalen përpara se të ofendojnë Kinën. Kjo është arsyeja pse kur Black Lives Matter u thotë atyre të bien në gjunjë, ata e bëjnë.

“Është krejt e çuditshme kur e mendon. Nëse drejtuesit e Black Lives Matter janë aktorë politikë, dhe ata janë, atëherë për definicion lejohet të keni ndonjë mendim që dëshironi të keni rreth tyre.”

“Imagjinoni një botë,” tha hosti më vonë, “ku ndëshkoheni se vini në dyshim sjelljen e presidentit ose për fyerje ndaj kryebashkiakut tuaj lokal. Ju me siguri nuk mund ta imagjinoni sepse është shumë e çuditshme. Është jo-Amerikane por kjo është ajo ku jemi tani. Black Lives Matter ka ndryshuar rregullat dhe këtu është rregulli i parë i ri: Jo kritikave për Black Lives Matter .

“Ju mund të pushoheni nga puna nëse nuk bindeni. Shumë Amerikanë janë pushuar,” tha ai.

Ata Amerikanë përfshijnë një drejtuese te Vermont qe postoi një status në faqen e saj personale në Facebook në lidhje me rëndësinë si te mbrojtjes së jetës së zezakëve edhe zbatimit të ligjit. Mbikëqyrësi lokal e përshkroi postimin si “racist të hapur”. Në mënyrë të ngjashme, Banka Federale e Rezervave e Cikagos ndërpreu lidhjet me një nga studiuesit e saj, një profesor i ekonomisë në Universitetin e Chicikagos i cili pretendoi se lëvizja BLM kishte” siluruar veten” duke mbështetur  “hashtag[of] defund the police.”

“Black Lives Matter tani gëzon imunitet pothuajse të plotë nga kritika,” tha Carlson. “Kjo është e paparë për një lëvizje politike Amerikane, por Black Lives Matter është më e fuqishme se ajo. Ajo ka rishikuar në mënyrë të njëanshme kornizën tonë morale …”

“Pohimi i barazisë themelore të të gjithë njerëzve tani konsiderohet gjuhë urrejtjeje,” shtoi ai. “Ju mund të pushoheni nga puna nëse e thoni atë. Përsëri, shumë njerëz e kanë bëre. Ky është një moment i rrezikshëm”.

VERITAS.COM.AL/