Javën e kaluar, të gjithë ne kemi parë kaosin të shkatërrojë vendin tonë të dashur. Dhuna dhe shkatërrimi kanë qenë kaq dërrmuese, aq tronditëse, dhe të tmerrshme dhe të gjalla në ekran, saqë ka qenë e vështirë të mendosh qartë për atë që po ndodh.

Shumica prej nesh nuk kanë qenë në gjendje të bëjnë një hap prapa mjaftueshëm sa të bëjnë edhe pyetje të qarta. Më evidentja, natyrisht, është se për çfarë bëhet fjalë vërtet? Çfarë duan turmat?

Epo, banditët që grabisin Apple Store nuk mund t’i përgjigjen kësaj pyetjeje. Ata nuk kanë asnjë ide. Ata thjesht duan iPad. Po vetë Apple dhe pjesa tjetër e Amerikës, e cila po mbështet me entuziazëm protestuesit? Po anëtarët e Kongresit, figurat e mediave, të famshmit, titanët e teknologjisë, të gjithë po brohorasin për këtë. Çfarë duan prej saj?

Epo, ata nuk e kanë thënë. Ky është misteri qendror.

Tani papritmas, është e qartë. Duhej të ishte e qarte që ditën e parë. Kjo ka të bëjë me Donald Trump. Sigurisht, kjo është. Ne thjesht nuk mund ta shihnim.

Për njerëzit normalë, Donald Trump është presidenti. Mund ta pëlqeni ,mund te mos e pëlqeni, por në çdo rast, do të ketë një president tjetër në një moment, dhe ne do të ecim më tej si gjithmonë.

Por për armiqtë e Donald Trump nuk ka gjë tjetër. Gjithçka ka të bëjë me Trump. Çdo gjë.

Donald Trump përcakton miqësitë e tyre, karrierën e tyre, martesat e tyre. Donald Trump ndikon në atë se si ata rritin fëmijët . Trump okupon qendrën e jetës së tyre. Për sa kohë që Donald Trump mbetet në Shtëpinë e Bardhë. Ata ndjehen të pafuqishëm, të  vegjël dhe ne panik. Kështu që ata nuk mund të jenë të lumtur.

Në gjithçka që ata bëjnë, qëllimi i tyre kryesor është të largojnë Donald Trump nga zyra. Dhe kjo është pikërisht ajo që ata po përpiqen të bëjnë tani. Kjo është ajo që ka të bëjë me këto trazira. Më të privilegjuarit në shoqërinë tonë janë përdorimi i më të dëshpëruarve për të kapur pushtetin nga të gjithë të tjerët.

E kuptuat? Kjo është bërthama e saj. Më të privilegjuarit janë duke përdorur më të dëshpëruarit për të marrë pushtetin nga pjesa tjetër. Ata nuk po kërkojnë drejtësi racore. Nëse ata do kërkonin drejtësi racore, ata nuk do të denonconin bashkëqytetarët e tyre Amerikanë për racën e tyre çfarë ata janë. Nuk ka asnjë lidhje me të.

Ajo që ata po kërkojnë është kontrolli i plotë i vendit. Dhe nuk mund te rrime pa thënë që asgjë prej kësaj nuk ka asnjë lidhje me George Floyd. Turp për ata që pretenduan se kishte – ata që ranë pre për gënjeshtra dhe ata që e dinin mirë, por luajtën sepse janë frikacakë. Ka shumë nga ata. Ju e dini se kush janë , dhe një ditë ne do t’i shikojmë të gjithë me përbuzje.

Ndërkohë, shumë njerëz që promovojnë këtë kaos mbeten sy hapur. Ata nuk gënjejnë veten. Ata kurrë nuk e bëjnë. Ata e dinë saktësisht se çfarë po ndodh, dhe ata e dinë atë që shpresojnë të arrijnë prej saj. Me çdo natë trazirash, ata bëhen më kurajozë . Tani, ata po mbrojnë hapur dhunën në televizion.

VERITAS.COM.AL/