Provat e një vaksine Covid-19 që u zhvilluan nga AstraZeneca dhe Universiteti i Oksfordit do të rinisin pasi një ndërprerje për shkak të një efekti anësor të raportuar në një pacient në MB.

Të martën, AstraZeneca tha se studimet po ndërpriteshin ndërsa hetoi nëse reagimi i kundërt ishte i lidhur me vaksinën.

Por të Shtunën, universiteti tha se e ka konsideruar i sigurt për të vazhduar.

Sekretari i Shëndetësisë Matt Hancock mirëpriti lajmin se provat do të rinisnin.

“Kjo pauzë tregon se ne gjithmonë do ta vendosim sigurinë në radhë të parë. Ne do t’i mbështesim shkencëtarët tanë për të ofruar një vaksinë efektive sa më shpejt të jetë e mundur,” shtoi ai.

Universiteti tha në një deklaratë se ishte “e pritur” që “disa pjesëmarrës do të ndjehen të sëmurë” në prova të mëdha si kjo.

Ai shtoi se studimet tani mund të rifillojnë duke ndjekur rekomandimet e një komiteti të pavarur të rishikimit të sigurisë dhe rregullatorit të Mbretërisë së Bashkuar, Agjencisë Rregullative të Barnave dhe Produkteve Shëndetësore.

VERITAS.COM.AL