Ambasadorja e SHBA-ve, Yuri Kim, gjatë fjalës së saj në takimin e sotëm ku do të shëprndahen çertefikatat e hetuesve të BKH-së dhe SPAK falenderoi hetuesit dhe prokurorët për punën e palodhur dhe për nxjerrjen para drejtësisë të gjithë kriminelëve që mendonin se asnjëherë nuk do të kapeshin.

Diplomatja e SHBA-ve tha se duhet ta bëjmë Shqipërinë më të pastër, por edhe më të pasur, teksa shtoi se BKH shumë shpejt do të jetë në krah të FBI-së dhe kolegëve ndërkombëtarë.

Në fund të fjalës së saj Kim tha se sistemi i drejtësisë më parë mbyllte sytë para korrupsionit, ndërsa tani kriminelët të cilët mendonin se asnjëherë nuk do të kapeshin janë vendosur para drejtësisë.

“Kur kam ardhur këtu për herë të parë në janar të 2020-ës, u mbajt një organizim. Ishte shfaqja jonë e parë së bashku dhe bija dakord me zotin Soreca. Ajo çka do të thoni ju është ajo që do të besoj gjithashtu. na bën të lumtur që shohim flamurin shqiptar dhe të SHBA, deh BE bashkë. S’ka gjë më shpresëdhënës. Më kujtohet që ju kam parë për herë të parë në korrik zonja Hajna me grupin që ishte bërë pjesë e grupit. isha e frymëzuar nga ajo frymë e patriotizmin tuaj për të bërë ndryshime. jam e kënaqur që të merrni kredencialet tuaja zyrtare. Ju e keni filluar punët tuaja, sikurse klasa e parë e FBI me 34 agjentë në SHBA. Ju po ngrini BKH-në. Ashtu si ata agjentë të parë, suksesi në këtë luftë do të bazohet në luftën që bëni çdo ditë. Asgjë nuk do të jetë mrekulli, e lehtë, e shpejtë, por nënkupton punë. Çdo ditë duhet të shfaqesh, duhet të injorosh atë që thonë të tjetër dhe i fokusuar. Më ka lënë mbresa puna juaj. Më ka lënë mbresa guximi juaj për të mbrojtur drejtësisë për të hetuar këdo që ka nevojë të hetohet, pavarësisht pozicionit për ta bërë për të pastër. Puna juaj po ndërton një BKH që do të zërë vend krah FBI dhe kolegëve ndërkombëtarë.

Do të uroja SPAK në 2 vjetorin e krijimit të tij. veprimet flasin më fortë se fjalët. Në këto 2 vite që kur SPAK është bërë realitet kemi parë veprime që ngrihen në një veprim tjetër. I gjithë vendi është mahnitur. Vendi ka qenë në pritje të këtij çasti. SHAB dëshiron që të falënderoj prokurorët e SPAK për luftën kundër korrupsionit. vetëm së bashku mund të merrni përsipër sukses.

Viti 2021 ka qënë pika e kthesës në luftën e shqipërisë me krimin e organizua dhe korrupsionin. Vitin e ardhshëm do shohim një klasë tjetër të hetuesve të BKH që do i bashkohen. Dhe kur të bien do të ngrihemi përsëri pika kyçë është që të ngrihesh në këmbë dhe të vazhdosh të bësh përpara pavarësisht se çfgarë thonë të tjerët.

Duhet të jeni krenarë për faktin se tashmë jeni duke u bërë heronjve të fëmijëve dhe tmerri i kriminelëve, ata që kishin menduar se kurrë nuk do të kapeshin, ata që kishin menduar se kanë një mik dhe nuk do të jepnin llogari për krimet e bëra, atyre dityëve po I vjen fundi” tha Kim.