Joe Biden ka paralajmëruar Izraelin që të mos pushtojë Gazën.  Ai i tha 60 minutave të CBS mbrëmë: “Unë mendoj se do të ishte një gabim i madh.

“Shikoni, ajo që ndodhi në Gaza, sipas mendimit tim, është Hamasi, dhe elementët ekstremë të Hamasit nuk përfaqësojnë të gjithë popullin palestinez. Dhe unë mendoj se do të ishte gabim që Izraeli të pushtonte Gazën përsëri,” tha ai.

“Të largosh ekstremistët… është një kërkesë e domosdoshme,” shtoi ai.

Ambasadori izraelit në OKB Gilad Erdan tha për CNN se vendi “nuk ka interes” në pushtimin e Gazës, por do të bëjë “çfarëdo që është e nevojshme për të zhdukur” Hamasin.

“Ne nuk kemi asnjë interes të pushtojmë Gazën ose të qëndrojmë në Gaza, por duke qenë se ne po luftojmë për mbijetesën tonë dhe e vetmja mënyrë, siç e përcaktoi vetë presidenti [Biden] është të zhdukim Hamasin, kështu që ne do të duhet të bëjmë gjithçka që nevojitet për të. zhdukin aftësitë e tyre”, tha ai.