Liderët botëror kanë marrë pjesë në ceremoninë e përkujtimit të fundit një shekullor të Luftës së Parë Botërore (Lufta e Madhe).

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump dhe presidenti i Rusisë, Vladimir Putin ndodheshin mes atyre që u mblodhën për shërbesën nën Harkun e Triumfit.

Presidenti Francez, Emmanuel Macron dhe personalitetet marshuan për te harku përmes shiut , nën ombrella të zeza, ndërsa këmbanat e kishave gjëmuan në gjithë qytetin.

Disa aktivitete të tjera janë zhvilluar në të gjithë botën.

Rreth 9.7 million ushtarë dhe 10 milionë civilë vdiqën në Luftën e Parë Botërore, e cila zgjati që nga viti 1914 deri në vitin 1918.

Veritas.com.al/