Shtetet e Bashkuara po përgatitet për tërheqjen e të gjithë trupave nga Siria, raporton media duke cituar çfarë kanë thënë zyrtarët e mbrojtjes.

Një nga zyrtarët i tha BBC se plani është për tërheqje ‘të plotë’ dhe ‘të menjëhershme’.

Presidenti Donald Trump tweetoi se grupi i IS është mundur në Siri dhe se kjo ishte ‘e vetmja arsye që trupat ishin në Siri’.

Rreth 2,000 trupa kanë ndihmuar shumë për çlirimin e veeri- lindjes së Sirisë nga IS, por një pjesë e trupave mbetën.

Unë kam menduar se zyrtarët e mbrojtjes të Shteteve të Bashkuara donin të qëndronin për të siguruar që grupet e militantëve të mos ringriheshin.

Veritas.com.al/