Zgjedhjet e 25 prillit konfirmuan edhe një herë Partinë Socialiste subjektin politik më të madh në Shqipëri dhe fituese të zgjedhjeve, por në rang bashkish ka befasi dhe surpriza,përmbysje, rrije të rënie të dy partive kryesore në bastione, në raport me zgjedhjet e 2017. Në Bashkinë e Tropojës, një bastion historik i PD-së, LSI-ja ka marrë vetëm 12 vota ose 0.1 %, ndërsa në Has 16 vota, sërish larg 1 %. PD ka thelluar rezultatin në Bashkinë Tropojë, duke u rritur me 5.5 % në raport me zgjedhjet e 2017, ndërsa PS ka pësuar rënie me 1 %. 66 % të votave i ka marrë PD-ja, 31 % PS-ja. Petrit Malajt ishte figura kryesore e fushatës së PS-së në Tropojë dhe Isuf Çelaj për PS.

Nga ana tjetër, në Bashkinë Skrapar, një bastion i LSI-së ka përmbysje, PS-ja ka marrë 53.5% votave, duke u rritur me 16 % krahasuar me zgjedhjet e 2017, LSI është rrudhur duke rënë me 22 %, ndërsa PD edhe pse është rritur, ka nuk ka arritur dot 12 % të votave. Protagonistë të rritjes së PS në Skrapar dhe në gjithë Qarkun e Beratit mendohet se janë Blendi Klosi, Nasip Naço dhe Gledion Rehovica.

VERITAS.COM.AL