G7 ka publikuar një video të fjalimit hyrës së Giorgia Melonit, në të cilën ajo tha se besonte se dy ditët e ardhshme do të sillnin “rezultate konkrete dhe të matshme”.

“G7 nuk është një kështjellë e mbyllur, e cila duhet të mbrohet nga të tjerët. Është një kontejner vlerash dhe ne duam të hapemi ndaj botës në mënyrë që të kemi si synim zhvillimin dhe rritjen e përbashkët.

 

Ne po flasim për krizat aktuale, Ukrainën dhe Lindjen e Mesme, dhe do të ndërtojmë gjithashtu atë që bëri presidenca japoneze për të garantuar se kemi furnizime solide.

Duke iu përgjigjur gjithashtu një prej sfidave kryesore të kohës sonë, inteligjencës articiale dhe qartësisht nevojës për të shfrytëzuar mundësitë e saj dhe rreziqet e qeverisjes.

Dhe gjithashtu kushtojini vëmendje më të madhe rajonit Indo-Paqësor.

Presidenca italiane vendosi gjithashtu t’i kushtojë vëmendje të veçantë një tjetër kontinenti themelor për të ardhmen, që është Afrika me mundësitë e saj.

Dhe kjo kërkon një qasje të ndryshme nga ajo që kemi treguar në të kaluarën. Shpesh, Afrika lidhet me një çështje tjetër,që është çështja e migrimit dhe dimensioni shqetësues i organizatave të kontrabandës dhe trafikimit”, tha ajo.