Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kombet e Bashkuara, Nikki Haley e përshkroi Venezuelën si një “narko- shtet me dhunnë në ngjitje”, duke folur në Këshillin e Sigurimit ku Venezuela dhe aleatët bojkotuan.

“Situata që shpaloset në Venezuela është më shumë se një tragjedi njerëzore”, tha Haley gjatë takimit.

“Kriza në Venezuelë sot paraqet kërcënim direkt ndaj paqes dhe sigurisë botërore. Venezuela është një narko- shtet me dhunën në rritje që kërcënon rajonin, hemisferën dhe botën”.

Por vende si Egypt, Bolivia, Kina,  dhe Russia bokotuan takimin; ambasadori i Rusisë, Vassily Nebenzia akuzoi Amerikën për “ndërhyrje në punët e brendshme të Venezuelës”.

(Vijon)

Veritas.com.al/