Nga: KRISTINA WONG

Sekretari i Shtetit Mike Pompeo të martën tha se ai pret që të ketë një administratë të dytë Trump kur rezultati i zgjedhjeve të jetë përfundimtar.

Një reporter pyeti Pompeon nëse Departamenti i Shtetit po përgatitej të angazhohej me ekipin e tranzicionit të Bidenit dhe nëse mosveprimi në këtë mënyrë do të vononte ose pengonte një “tranzicion të butë” ose paraqiste një rrezik të sigurisë kombëtare.

Pompeo u përgjigj: “Do të ketë një tranzicion të butë në një administratë të dytë Trump.”

“Bota po shikon se çfarë po ndodh këtu. Ne do të numërojmë të gjitha votat. Kur procesi të ketë përfunduar, do të jene zgjedhësit qe zgjodhën. Ka një proces. Kushtetuta e përcakton atë mjaft qartë, ”tha ai.

Ai tha se bota duhet të ketë “besim se tranzicioni i nevojshëm për t’u siguruar që Departamenti i Shtetit është funksional sot, i suksesshëm sot dhe i suksesshëm me presidentin i cili është në detyrë në 20 janar një minutë pas mesdite gjithashtu do të jetë i suksesshëm”.

Ai shtoi se tashmë ai ka kaluar përmes një tranzicioni – në fillim të administratës – dhe ai ishte shumë i sigurt se gjithçka do të bëhej për t’u siguruar që qeveria e SH.B.A.-së të vazhdojë të kryejë funksionin e sigurisë kombëtare në vazhdim.

I pyetur nëse besonte ai se kishte manipulim të gjerë të votes, ai u përgjigj:

“Unë jam sekretari i Shtetit. Po marr telefonata nga e gjithë bota. Këta njerëz po shikojnë zgjedhjet tona. Ata e kuptojnë që ne kemi një proces ligjor. Ata e kuptojnë që kjo kërkon kohë, apo jo? Na u deshën 37 ditë plus në zgjedhjet e tjera në 2000. Ne atëherë bëmë një tranzicion të suksesshëm, “tha ai.

“Unë jam shumë i sigurt që do numërojmë dhe duhet të numërojmë çdo votë te ligjshme. Ne duhet të sigurohemi që çdo votë që nuk ishte e ligjshme nuk duhet të llogaritet. Kjo e dobëson votën tuaj nëse është bërë në mënyrë jo të duhur. Duhet ta bëjmë mirë. Kur ta bëjme si duhet, do ta kuptojmë si duhet. Jemi në forme të mirë ”, tha ai.

VERITAS.COM.AL/