Yael Halon | Fox News

 

Zgjedhjet presidenciale të vitit 2020 do të jenë një referendum mbi angazhimin e vendit për “reformën e policisë me Trump, ose shfuqizimin e policisë me Demokratët”, argumentoi Steve Hilton të dielën.

“Frika ime e madhe është se pse Demokratët kanë bërtitur me zë të lartë për drejtësi dhe barazi, njerëzit që mbështesin kauzat e drejta, mundësi të barabarta për Amerikanët e të gjitha racave, do të votojnë partinë e gabuar”, tha Hilton në “The Next Revolution.”

“Rekordi i kaluar i Demokratëve në polici është mjaft i keq, por politikat e tyre të reja janë edhe më keq,” vazhdoi ai. “‘Defund the police’ po bëhet pozicioni i tyre aktual … Kjo ka të bëjë me heqjen e policisë.”

Hilton vlerësoi Presidentin Trump për sinjalizimin e angazhimit të tij për të reformuar polcinë pas vdekjes së 25 majit të George Floyd, por i kërkoi administratës të merret me “reformën e vërtetë – jo veshjen e dritareve, si fatura që Demokratët e Dhomës publikuan këtë javë”.

Ai vazhdoi, “Ajo që na duhet është përgjegjësia e vërtetë, kështu që kur ka rregulla që prishen, ka pasoja të rënda.”

Hilton bëri thirrje për një bazë të dhënash kombëtare të ankesave “kështu që policët e këqij nuk mund të pushohen nga puna në një vend dhe të punësohen në një tjetër”.

Ai gjithashtu i kërkoi Trump të inkurajojë departamentet e policisë në të gjithë vendin për të dërguar “përgjigje alternative kur kjo është më e përshtatshme për situatën”.

Hilton shpjegoi, “Ne nuk duhet t’i kërkojmë policisë sonë të guximshme të zgjidhë të gjitha problemet e shoqërisë.”

Ai e quajti lëvizjen në rritje për të hequr policinë “një mundësi për presidentin për të krijuar një linjë ndarëse të qartë dhe fituese për zgjedhjet: reformimin e policisë me Trump, ose shfuqizimin e policisë me Demokratët”.

VERITAS.COM.AL/