Etiketa: is_tag

Dhoma e Lordëve mund të shtyjë Brexit-in edhe një vit .
(FOTO: Në Dhomën e Lordëve)/  Kolegët e Dhomës së Lordëve mund ta vonojnë daljen e  Mbretërisë së Bashkuar nga BE edhe një vit tjetër, duke kundërshtuar të drejtën që e autorizon qeverinë për t...
Hapja e kufijve nga BE kërcënon sigurinë e Britanisë.
Rreziku prezent ndaj sigurisë lidhet me një nga “katër liritë” fondamentale të BE që vjen përsëri në skenë. Reporterët e gazetës  “Daily Mail” kanë ekspozuar përsëri të ashtuquajturin “Lille looph...
Britanikët, më shumë e presin se sa e kundërshtojnë vizitën zyrtare të Donald Trump.
Më shumë se gjysma e britanikëve besojnë se  vizita zyrtare e Donald J. Trump në Mbretërinë e Bashkuar do të ndodhë, dukshëm më shumë se ata që mendojnë se Mbretëresha nuk do ta mirëpresë presiden...
Arkiva Mbretërore publikon 350,000 dokumente të digjitalizuar nga Sundimi i Mbretit George III.
Një sasi e pamatë dokumentesh nga arkiva e Mbretërisë Britanike  nën sundimin e King George III është gjetur në një depo shumë të madhe. Dokumentet do të publikohen on-line të Shtunën si pjesë e p...
Artikull 50 duhet të “vijë” para Parlamentit- vendos Gjykata Supreme.
Qeveria duhet të konsultohet me Parlamentin me qëllim që të zbatojë  Artikullun 50 dhe të nxjerrë Britaninë jashtë Bashkimit Europian- vendosi Gjykata Supreme Britanike. Kjo nënkupton që Parlam...
Të lindurit e këtij shekulli nuk besojnë më se Mbretëria e Bashkuar është Vend Kristian.
Më pak se një e treta e të lindurve në këtë shekull (pas vitit 1990)  besojnë se Britania është një vend Kristian, ndërsa më shumë se 40 për qind thonë se Anglia nuk ka ndonjë identitet specifik f...
Izraeli iu kërkon hebrenjve të lënë Francën e të kthehen në atdhe pas krizës së UN
Ministri i Mbrojtjes i Izraelit iu ka kërkuar hebrejve që ndodhen në Francë të lënë atë shtet dhe të kthehen në atdheun e tyre, Izrael, pas rezolutës së Kombeve të Bashkuara që dënon procesin e ndër...
Britania dhe Shtetet e Bashkuara do të dërgojnë trupa dhe avionë për të ndaluar Rusinë
Robin Emmott dhe Phil Stewart , shkruajnë për Reuters nga Brukseli se Britania tha të Mërkurën se do të dërgojë avionë luftarakë në Rumani vitin e ardhshëm. Ndërsa shtetet e Bashkuara premton trup...
ISIS mund të sulmojë Perëndimin në qoftë se humb Mosulin
Militantët e Shtetit Islamik mund të sulmojnë Perëndimin  në qoftë se shtyhen për t'i nxjerrë nga Mosuli, deklaroi ministri për zhvillimin ndërkombëtar në qeverinë Angleze, Rory Stewart, departame...
Thuajse një e pesta e prindërve në Britani pendohen për emrin që kanë zgjedhur për fëmijën
  Një sondazh i kryer online ku morën pjesë 1000 prindër, i kryer nga forumi i fëmijëve Mumsnet, zbuloi se 18% e prindërve janë penduar për emrin që iu kanë zgjedhur pasardhësve të tyre; p...