Presidenti amerikan Donald Trump ka nënshkruar një urdhër ekzekutiv për të pezulluar përkohësisht miratimin e disa kartave jeshile.

Masa, e cila përmban një numër përjashtimesh, duhet të zgjasë 60 ditë dhe më pas mund të zgjatet, tha ai.

Presidenti Trump thotë se urdhri është krijuar për të mbrojtur punët e punëtorëve amerikanë në një ekonomi të prekur nga koronavirusi.

Kritikët e kanë akuzuar atë për përdorimin e pandemisë si mbulesë për të ndjekur politikat e kërkuara për një kohë të gjatë të imigracionit në një vit zgjedhor.

“Kjo do të sigurojë që Amerikanët e papunë me të gjitha prejardhjet do të jenë në radhë të parë për vendet e punës, ndërsa ekonomia jonë rihapet”, tha zoti Trump gjatë konferencës së së mërkurës në koronavirus në Shtëpinë e Bardhë.

VERITAS.COM.AL