Ish-presidenti Donald Trump është paditur si pjesë e hetimit shumëvjeçar të Zyrës së Prokurorit të Qarkut të Manhatanit, ndoshta për pagesa të parave të heshtura.

Prokurori i Qarkut të Manhatanit, Alvin Bragg, ka hetuar Trumpin për pagesa të parave të heshtura të bëra përpara zgjedhjeve presidenciale të 2016-ës.

Këto përfshijnë pagesën prej 130,000 dollarësh për aktoren e filmave për të rritur, Stormy Daniels, dhe pagesën prej 150,000 dollarësh për ish modelen e Playboy, Karen McDougal, mësoi Fox News Digital.

Pagesat e parave të heshtura të bëra për McDougal dhe Daniels u zbuluan dhe u raportuan nga Fox News në 2018. Këto pagesa ishin hetuar nga Zyra e Prokurorit të SHBA në Distriktin Jugor të Nju Jorkut dhe nga Komisioni Federal i Zgjedhjeve.

Prokurorët federalë në Distriktin Jugor të Nju Jorkut nuk e akuzuan Trumpin në lidhje me pagesën e Stormy Daniels në vitin 2019, edhe pse Cohen e implikoi atë si pjesë e marrëveshjes së tij për pranimin e fajësisë. Komisioni Federal i Zgjedhjeve gjithashtu hodhi hetimin e tij për këtë çështje në 2021.

“Këtë mbrëmje ne kontaktuam avokatin e zotit Trump për të koordinuar dorëzimin e tij në zyrën e Manhattan D.A. për të degjuar një aktakuzë të Gjykatës së Lartë, e cila mbetet e vulosur,” tha një zëdhënës i Zyrës së Prokurorit të Qarkut të Manhattan në një deklaratë të enjten.

“Udhëzimet do të jepen kur të zgjidhet data e gjykimit.”

Trump reagoi ndaj aktakuzës së tij, duke e goditur Bragg-un për “fiksimin” e tij në përpjekjen për të “marrë Trump”, ndërsa paralajmëroi se masa për të akuzuar një ish-president të Shteteve të Bashkuara do ta “dëshpërojë”.