Kombi u gjend në flakë këtë fundjavë. Askush në krye nuk u ngrit për të shpëtuar Amerikën. Udhëheqësit tanë u grindën. Ata janë frikësuar. Ata mbajtën anë me shkatërruesit. Në shumë raste, ata iu përgjëruan.

Më vonë, ata do të mohojnë se bënë ndonjë prej këtyre. Ata po e mohojnë që tani. Por ju e dini të vërtetën sepse e keni parë të ndodhë.

Kështu shkatërrohen kombet. Kur askush në autoritet nuk e mban rendin dhe kur dikush në klasën tonë profesionale inkurajon dhunën, qytetarët amerikanë detyrohen të mbrohen. Ata nuk kanë zgjidhje tjetër. Askush tjetër nuk do t’i mbrojë ata – ata e dinë se tani.

Është e mundur që më shumë njerëz të lëndohen në ditët në vijim – kjo do të ishte një tragjedi. Por në një mjedis si ky, më shumë dhunë mund të çonin shumë në një kaskadë të tragjedive të reja, në diçka shumë më të madhe dhe më shkatërruese se gjithçka që kemi parë deri më tani.

Pra, kjo nuk ka mbaruar. Mund të jetë thjesht fillimi. Lutemi që nuk është kështu.

Është e vështirë të mendosh qartë për asgjë që po ndodh tani. Kaosi, shkatërrimi, gënjeshtra e pamëshirshme nga lart – është gjithçka shumë. Amerikanët janë hutuar dhe kanë frikë. Por mbi të gjitha, ata janë të mbushur me tërbim, më të zemëruar sesa kanë qenë ndonjëherë.

Njerëzit më të këqij në shoqërinë tonë kanë marrë kontrollin. Ata nuk bënë asgjë për të ndërtuar këtë vend. Tani, ata po e rrëzojnë. Ata po nxitojnë drejt vetëvrasjeve masive.

Pra, si reagojmë? Ne duhet të mbrojmë veten dhe familjet tona. Edhe një herë, ne nuk kemi zgjidhje tjetër, por ta bëjmë këtë. Por ne nuk mund t’ia lejojmë veten të bëhemi ashtu siç janë ata.

Ne nuk jemi kafshë, ne jemi amerikanë. Përballë një pavendosmërie të tillë, ne duhet të vendosim të jemi të mirë. Ne besojmë se ky vend ka një të ardhme. Ne synojmë që fëmijët tanë të jetojnë dhe të lulëzojnë këtu. Kjo është ajo që ne po mbrojmë.

Të gjithë liderët tanë janë duke na vendosur kundër njëri-tjetrit. Ata organizojnë një luftë të pafundme kombëtare për fitimin dhe argëtimin e tyre.

Por ne nuk do të luajmë së bashku. Ne do t’i duam fqinjët tanë në mënyrë të pamëshirshme përkundër gjithë kësaj, jo sepse ato duken si ne ose ndajnë pikëpamjet tona politike. Por ne i duam ata sepse ata janë qenie njerëzore, dhe ata janë amerikanë. Këto janë lidhjet që na mbajnë së bashku – obligacionet që udhëheqësit tanë kërkojnë të shkatërrojnë. Ne nuk mund t’i lejojmë ata.

Ne duhet të fillojmë duke qenë sinqerisht të sinqertë për atë që po ndodh tani. E vërteta është mbrojtja jonë dhe është shpresa e fundit e vendit tonë.

Ne planifikojmë ta përdorim këtë orë për të krijuar një rekord të këtij momenti tani, për t’ju treguar se çfarë po ndodh vërtet në vendin tuaj. Ne ndiejmë një detyrim ta bëjmë atë përpara se faktet të futen në propagandë nga gënjeshtarët ose imazhet të tërhiqen nga interneti përgjithmonë, pasi shumë prej tyre në mënyrë të pashmangshme do të jenë.

VERITAS.COM.AL