Zyrtarët e shëndetësisë në Wuhan – epiqendra e pandemisë globale të koronavirusit – thanë të Dielën se spitalet e qytetit janë të lira nga çdo pacient me virus.

Mi Feng, zëdhënësi i Komisionit Kombëtar të Shëndetit, tha që numri i pacientëve të rinj me koronavirus në qytet ishte zero dhe kreditoi përpjekjet e koordinuara midis personelit mjekësor nga i gjithë vendi, raportoi Reuters.

Kanë qenë gati tre milion raste të konfirmuara të koronavirusit në të gjithë globin dhe 206,000 vdekje të njohura. Numri i të infektuarve ka të ngjarë të jetë shumë më i lartë sepse në shumë raste, virusi ka simptoma relativisht të vogla. Sh.B.A aktualisht udhëheq botën me 965,000 raste.

Veritas.com.al/