/Nga Breitbart/

Donald Trump është në rrugën për të dyfishuar mbështetjen e Gov. Mitt Romney ngavotuesit e  komunitetit Afrikano-Amerikan- sipas një seri sondazhesh.

Në vitin  2012, Afrikano-Amerikanët arritën një rezultat prej 13 për qind të të gjithë votuesve. President Barack Obama e rriti numrin e votuesve Afrikano- Amerikan në shifrën 93 për qind mes vetë këtij komuniteti, duke e lënë Gov. Mitt Romney me vetëm 6 për qind të votave në komunitetin Afikano- Anerikan. Obama tani po bën përsëri fushatë kundër Trumpit; dhe po shpreson të mbajë të njëtën kuotë të katër viteve më parë.

Të premten, sipas kompanisë së sondazheve harpe Polling në Pennsylvania 506, Trump ka fituar mbështetjen e 18.46 per qind mës komunitetit Afrikano-Amerikan. Kjo është tetë pikë më shumë se Romney në votimet kombëtare të vitit 2012.

/Veritas.com.al/