Rusia dhe Arabia Saudite arrijnë marrveshje për të pakësuar prodhimin e naftës
Ministrat e naftës nga Arabia Saudite dhe Rusia u takuan të martën dhe ranë dakord për një marrveshje e cila parashikon pakësimin e prodhimit në ven...
BSH: Ecuri e dobët e kredive gjatë 2015
Banka e Shqipërisë thotë se ecuria e kredisë ka qenë e dobët edhe në tremujorin e fundit 2015. Në raportin e politikes monetare thuhet se kjo e...
Hoti: Nga pushimet tatimore përfitojnë direkt bizneset që hapin vende të reja pune
Ministria e Financave po mban tryezën në lidhje me “Udhëzimin administrativ për kriteret dhe procedurat për përftimin nga pushimet tatimore”.  ...
Tru shoqëror apo tru financiar‏
Korrektesa është konsideruar përherë virtyt i natyrës njerëzore. Kjo vlen në terma të përgjithshëm kur konsiderojmë një sjelljë tradicionale të po...
Me hapa si këta, Shqipëria në BE pas qindra vjetësh/ Banka Botërore
Banka Botërore lëshon alarmin se me rritjen aktuale ekonomike Shqipërisë do t’i duhen qindra vjet për të arritur standardin e mirëqenies së Bashkimit ...
Shqipëria: Taksat e larta, të ardhurat më të ulëta në rajon/ Sipas Forbes/
Forbes e rendit Shqipërinë në vendin e 109 në treguesin e barrës së taksave, nga 144 shtete. Por, me 24-25% të PBB-së, vendi ynë ka të ardhurat më të ...
SKANDAL/ Shqipëria blen energji me çmim sa dyfishi i çmimit në bursë
7.8 milion euro energji do të blihen me paratë e taksapaguesve shqiptarë, vetëm për muajin dhjetor.Energjia do të importohet nga 3 kompanitë GEN-I Tir...
Vetëm 1% e bizneseve zotërojnë gjysmën e ekonomisë shqiptare
Shqipëria po korporatizohet. Vetëm 1 për qind e bizneseve më të mëdha të vendit zotërojnë gati gjysmën e ekonomisë kombëtare. Të dhënat vijnë nga Inst...
Qeveria rrit sërish taksat me 1.8 miliardë lekë
Qeveria ka dërguar në parlament paketën e plotë fiskale për vitin e ardhshëm e cila sjell ndryshime të rëndësishme në sistemin tatimor duke rritur tak...
Buxheti i qeverisë për 2016: Nuk ka rritje pagash për administratën
Të ardhurat në projektbuxhetin e vitit 2016 pritet të jenë 417.7 miliardë lekë, me një rritje prej 4.9% në raport me buxhetin e rishikuar 2015, sipas ...