Qeveria shfuqizon Bordin e Transparencës së Hidrokarbureve
Delina Ibrahimaj ka dalë sot pas mbledhjes së qeverisë dhe ka bërë me dije se është shfuqizuar bordi i naftës dhe hidrokarbureve. Bordi i Transpar...
Euro në rënie, prek nivelin më të ulët të vitit
Monedha europiane euro vazhdon të zhvlerësohet përballë lekut. Një euro sot këmbehet me 112.6 lekë, niveli më i ulët i regjistruar qe prej v...
Banka e Shqipërisë: “Inflacioni në 2024 do të jetë 3 përqind”. Ky është një rekord.
Trendi i rritjes së çmimeve gjatë këtij viti do të vijoj të stabilizohet me ritme më të shpejta. Në raportin vjetor Banka e Shqipërisë analizon ...
Bursa e Energjisë/ Yuri Kim: Hap i madh drejt një energjie të sigurtë!
Ambasadorja Amerikane, Yuri Kim ka qenë e pranishme në ceremoninë e zhvilluar në kuadër të nisjes së operimit të Bursës Shqiptare për Energjinë me...
Ulet ndjeshëm inflacioni dhe çmimi i mallrave të konsumit: INSTAT.
Niveli i çmimeve të konsumit  ka pësuar një ulje të ndjeshme përgjatë marsit. Sipas INSTAT inflacioni ka zbritur në nivelin 5.3% nga 7.1 që ishte ...
Ndryshon sërish çmimi i karburanteve në vend, ulet nafta
Bordi i Transparencës ka ndryshuar sërish çmimin e karburanteve. Sipas njoftimit, çmimi i naftës do të jetë 184 lekë/litri duke u ulur me tre lekë...
Inflacioni drejt rënies, stabiliteti i çmimeve – një objektiv: Guvernatori Sejko
Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, këtë të hënë të 30 janarit ka prezantuar raportin e tranzicionit të BERZH-it, Banka Evropiane për ...
Bordi i Transparencës ndryshon çmimin e karburanteve
Ulet me 4 lekë çmimi i naftës në vend. Me vendim të Bordit të Transparencës duke nisur nga pasditja e sotme çmimi i naftës do të jetë 203 lekë/ li...
KESH shton eksportin e energjisë, përmirësohet situata energjitike në vend
Përmirësohet ndjeshëm situata energjitike në vend. Korporata Elektroenergjitike Shqiptare  ka zhvilluar javën e fundit dy proçedura për shitjen e ...
Do të nisë rehabilitimi i hidrocentralit të Fierzës; BE- 8.7 milionë euro për projektin.
Hidrocentrali i dytë më i madh në Shqipëri, Fierza, do të kalojë një fazë rehabilitimi tërësor falë fondeve të Bashkimit Evropian, i cili ka për s...