Nga: JAMES DELINGPOLE

 

Kryeministri Boris Johnson ka deklaruar se ai do të qëndrojë në izolim katërmbëdhjetë ditë pavarësisht se ka rezultuar negativ për Coronavirus.

Ai pretendon se është ‘në formë si një qen kasapi.’ Por rregullat janë rregulla.

Nëse këto janë me të vërtetë rregullat, atëherë ato janë rregulla të mallkuara idiote. Cili është qëllimi i të bërit një nga këto teste nëse, pavarësisht nga rezultati, do të duhet të vendosni veten në karantinë gjithsesi?

Testi që ka marrë Johnson quhet “test i lateral flow ’, i cili është i njohur për shumë si metoda me të cilën ju konstatoni nëse jeni apo jo shtatzënë. Ky është sistemi që po provohet aktualisht për testimin masiv në Liverpool. Eshtë i lehtë për tu administruar – që kërkon vetëm një tampon ne hunde ose fyt – dhe tregon rezultatin brenda 15 deri në 30 minuta. Por ndjeshmëria e tij thuhet se ndryshon dhe mund të humbasë raste ose të japë raste pozitive të rreme.

Ndërsa mundësia që testi të jetë i pasaktë do të mbështeste rastin e Johnsonit për vetizolim pavarësisht nga rezultati i tij negativ, kjo gjithashtu bën një nonsens të vendimit të qeverisë për të blerë 20 milion teste të tilla për përdorim në Liverpool. Ose është një test i vlefshëm ose nuk është: cila nga te dyja është?

Edhe vetë Johnson duket se e ka pranuar në një What’s App për deputetët e tij se kjo ka të bëjë më shumë me politikën e menaxhimit sesa me shkencën mjekësore.

Ai shkruan:

“Nuk ka rëndësi që ndihem mirë – më mirë se kurrë – ose që trupi im po shpërthen me antitrupa nga hera e fundit që e kam pasur.

Rregullat janë rregulla dhe ato janë për të ndaluar përhapjen e sëmundjes. ”

Si me shumë deklarata të Johnson, më shumë ndihet sikur po e bën për të ecur përpara.

Disa kanë sugjeruar që ky vetë-izolim i vetë-imponuar është me të vërtetë vetëm një justifikim i vlefshëm për të dalë jashtë vëmendjes për një kohë.

Nga çfarë po fshihet ai?

Epo këtu është një mundësi….

VERITAS.COM.AL