Këshilli i Sigurimit është nis mbledhjen e saj nën drejtimin e Kryeministrit të Shqipërisë Edi Rama, që ka presidencën.

Kjo mbledhje do t’i dedikohet thirrjes për paqe si dhe do vihet theksi që Rusia të rinisë marrëveshjen e grurit, për hir të qindra miliona njerëzve që vuajnë për ushqim dhe kërkojnë mbështetje nga Kombet e Bashkuara.

Në sallën e mbledhjeve janë udhëheqësit e shteteve pjesëmarrëse ku SHBA e përfaqëson Presidenti Joe Biden e Rusinë ministri i jashtëm Lavrov.

Në takim do të jetë prezent edhe presidenti i Ukrainës, Volodomir Zelensky. Ndër ekipin diplomatik të nivelit të lartë të SHBA, merr pjesë edhe ambasadorja Yuri Kim, e cila është emëruar në një post të lart në Departamentin e Shtetit./m.j

LIVE/ Ambasadori rus kundër presidentit ukrainas në OKB, Rama: Ju ndaloni luftën dhe Zelensky nuk do e mbajë fjalën!