Konservatorët britanik duket janë të vendsur se fitojnë një maxhorancë të fuqishme si në vitin 86 me në krye MArgharet Thatcher- sipas një exit poll të publikuar për  BBC, ITV and Sky News.

Vëzhguesit në qendrat e votimit në Mbretërinë e Bashkuar  thonë se Tories do të marrin 368 vende në PArlament, që do të thotë 5o vende më shumë se në zgjedhjet e vitit 2017- kur të gjitha votat të jenë numëruar.

LAburistët mund të marrin 191 vende, Liberal Demokratët 13, Partia Brexit- asnjë dhe SNP 55.

Partia e Gjelbër përsëri do të ketë një anëtar Parlamenti dhe Plaid Cymru do të humbë një vend nga tre në total- sygjerojnë vëzhgimet.

Rezultatet e para ne zgjedhjet e pergjithshme pritet te dalin para mesnates afer mesnates, ndersa rezultati final pritet te Premten nga dreka.

VERITAS.COM.AL/